a href="https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=120&a=466537&r=&u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">

Geen paniek – zo oefen je een cybercrisis

Louise de GraafHet CCRC is een platform waar publieke en private organisaties en hun toeleveranciers samenwerken om zich beter te beschermen tegen cyberdreigingen in de keten. Zij hebben een aantal hele handige hulpmiddelen ontwikkeld. Maak er vooral gebruik van en oefen ‘voor het geval dat’. Goed voorbereid betekent minder paniek en sneller weer operationeel op het moment dat zich daadwerkelijk een cybercrisis voordoet.

Steeds meer ondernemers hebben te maken met computercriminaliteit. Dit geldt ook voor bouw- en infrabedrijven. De risico’s zijn divers en lopen uiteen van het betalen van losgeld om weer toegang te krijgen tot het eigen bedrijfsnetwerk tot de uitval van productiefaciliteiten waardoor de continuïteit van het bedrijf in gevaar komt. Andere risico’s zijn: geen toegang meer hebben tot je bestanden of een aanvaller die toegang krijgt tot je systemen.

Op onze themapagina hebben we een heleboel praktische tips voor je op een rij gezet. Daarnaast wijzen we je graag naar het handboek Oefenen met een cybercrisis van het CCRC. Regelmatig oefenen kan het verschil maken!

Verder lezen

Materiaal behorende bij boekje Geen Paniek – CCRCWebsite

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie