a href="https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=120&a=466537&r=&u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">

Professioneel lichtadvies voor bouwprofessionals » Bouwwereld.nl

Louise de Graaf


Bij nieuwbouw of renovatie moet een architect of aannemer aan allerlei zaken denken. Zo moet het gebouw of de nieuwe ruimte natuurlijk veilig zijn, en ook nog eens esthetisch aantrekkelijk. Daarnaast spelen duurzaamheid en energieverbruik tegenwoordig ook een belangrijke rol. Voor een goed eindresultaat van nieuwbouw of een renovatie is het belangrijk vooraf een goed ontwerp te maken. Hierin draait het vaak vooral om de indeling vaneen gebouw of ruimte, en de materialen die gebruikt zullen worden bij de bouw. Maar vergeet ook de verlichting niet!

Diverse functies van verlichting

Bij het maken van een ontwerp voor een renovatie of nieuwbouw denkt een architect of andere bouwkundige uiteraard na over de daglichttoetreding. Maar aangezien ruimtes ook gedurende donkere momenten verlicht moet kunnen worden, is kunstlicht net zo belangrijk. Onterecht denken we vaak dat verlichting enkel invloed heeft op zicht. Maar wist je dat verlichting ook een van de meest belangrijke sfeerbepalende elementen in een ruimte of gebouw is?

Het effect van licht op de eindgebruiker

Verlichting bepaalt sterk hoe mensen een ruimte ervaren, en hoe comfortabel ze zich er voelen. Al bij het eerste ontwerp is het dus van belang na te denken over het effect van licht op de eindgebruiker. Of het nu gaat om een woning of appartementencomplex, of een commercieel gebouw zoals een winkel, kantoor of andersoortig bedrijfspand. Wil je als architect of andere bouwtechnicus een professioneel advies op het gebied van verlichting om een gezonde en veilige leef- of werkomgeving te creëren voor de eindgebruiker? Dan kan het aan te raden zijn een lichtadvies op te laten stellen.

Professioneel lichtadvies

Een goed lichtadvies – waarvoor je bijvoorbeeld terecht kunt bij Lampdirect.be – bestaat uit meerdere onderdelen. De lichtberekening en het lichtplan zijn de belangrijkste. Een lichtadviseur stelt deze op basis van verschafte informatie over een ruimte of gebouw, of bezoek op locatie, op. Een lichtplan is een plattegrond waarop een lichtadviseur de armaturen intekent, rekening houdend met de indeling van de ruimte en gewenste verlichting. De lichtberekening is een overzicht met verlichtingssterkte per armatuur en eventueel ook een 2D- of 3D-weergave met ISO-lijnen.

LED-verlichting: de nieuwe verlichtingsstandaard

Ben je tevreden met het lichtadvies? Dan kun je alle armaturen en lichtbronnen ook direct bestellen bij Lampdirect.be. Ze bieden een ruim assortiment aan – vooral LED – verlichting. En dat is ook niet opvallend, want LED is de nieuwe lichtstandaard. Led is veel energiezuiniger dan traditionele gloei en spaarlampen, halogeenlampen of TL-buizen, en heeft een veel langere levensduur. Daarnaast versmelten in veel LED lampen functie en vorm, waardoor ze creatieve vrijheid bieden. Zo kun je er een eyecatcher van maken of juist volledig integreren in de architectuur.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie