a href="https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=120&a=466537&r=&u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">

Schrijf je in voor de Nationale Staalprijs 2024 » Bouwwereld.nl

Louise de Graaf


Tot 1 mei 2024 is het mogelijk (staal)bouwprojecten in te zenden voor deelname aan de Nationale Staalprijs 2024. De prijs wordt uitgereikt aan voorbeeldige en inspirerende toepassingen van staal in gebouwen, civiele werken en onderdelen daarvan.

De Nationale Staalprijs is een initiatief van Bouwen met Staal en wordt elke twee jaar uitgereikt. Deelname aan de editie 2024 kan met projecten, zowel nieuwbouw als renovatie, die in 2023 of 2022 zijn opgeleverd of in gebruik genomen. Inschrijven is mogelijk via www.nationalestaalprijs.nl/#inschrijven

Categorieën

De inzendingen nemen deel in een van de categorieën: utiliteitsbouw, industriebouw, woningbouw, infrastructuur en karakteristieke stalen bouwdelen. Tot deze vijfde categorie behoren onder meer stalen gevels en daken, atria, luifels, trappen, balkons en openbaar kunstbezit.

Nationale Hergebruiksprijs Staal 2024

Daarnaast kunnen inzendingen meedingen naar de Nationale Hergebruiksprijs Staal 2024. Deze categorie-overstijgende prijs (de opvolger van de Nationale Duurzaamheidsprijs Staal) is voor het project waarin de mogelijkheden van (toekomstig) hergebruik van stalen constructies en constructiedelen optimaal en op exemplarische wijze zijn benut.

Vreemde bodem

Behalve projecten op Nederlands grondgebied kunnen ook projecten op vreemde bodem meedoen. Bij deze buitenlandse projecten dienen minimaal twee projectpartners de Nederlandse nationaliteit te bezitten, bijvoorbeeld het architectenbureau en het staalconstructiebedrijf.

Beoordeling

Alle inzendingen worden beoordeeld door een vakjury waarin de verschillende belangrijke disciplines van de Nederlandse bouw zijn vertegenwoordigd.

De jury bestaat uit:

  • Cor van Dijken, Building for Good
  • Daphne Deckers, Victor Buyck
  • Egbert-Jan Rots, Rotsbouw
  • Jelle Roks, ABT
  • Josine Crone, journalist
  • Thijs Asselbergs, Thijs Asselbergs architectuurcentrale (voorzitter)
  • Silvia Pubben, Havenbedrijf Rotterdam
  • Kees Nieuwenhuizen, Bijlbouw
  • Marcel van Odenhoven, Staalbouwkundig Adviesburo van Odenhoven

De jury kan in elk van de vijf deelnamecategorieën een of meerdere projecten nomineren voor een Nationale Staalprijs 2024. Daarnaast kan de jury uit alle inzendingen, los van de indeling in categorieën, een of meerdere nominaties selecteren voor de Nationale Hergebruiksprijs Staal 2024.
 
Uit de genomineerden kiest de jury de winnaar(s) van de Nationale Staalprijs 2024 per deelnamecategorie en de winnaar(s) van de categorie-overstijgende Nationale Hergebruiksprijs Staal 2024.

Bekendmaking

Na de jurering maakt Bouwen met Staal in juli/augustus 2024 de genomineerde projecten bekend. De prijswinnaars worden openbaar gemaakt tijdens de Staalbouwdag 2024, 15 oktober a.s. in het AFAS Theater in Leusden.

Alle deelnemende projecten worden gepubliceerd op www.nationalestaalprijs.nl en in de oktober-editie van het vakblad Bouwen met Staal.

In 2022 won o.a. het Museum Arnhem, Het Nationaal Holocaust Namenmonument en BioPartner 5 de Nationale Staalprijs.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie