a href="https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=120&a=466537&r=&u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">

Succesvolle bijeenkomst Familiebedrijven – Bouwend Nederland

Louise de GraafOp donderdag 1 februari jl. kwamen een 30 tal familiebedrijven bij elkaar in ‘Het Kasteel’ van Sparta. Sommige lidbedrijven kwamen met meerdere generaties, wat de middag extra dynamisch maakte.

Familiebedrijven zijn de ruggengraat van de Nederlandse economie, 61% van de bedrijven in Nederland is een familiebedrijf. En ook in de bouwsector zijn heel veel familiebedrijven.
Het onderwerp deze middag was “Familiebedrijven in een snel veranderende wereld: krachten, kansen en uitdagingen’. De sprekers waren Machiel Gosschalk, specialist in familiebedrijven bij BDO accountants & adviseurs en Renée de Kuyper, 10e generatie van de Kuyper Royal Distillers en voorzitter van het Nederlands Gilde van Familiebedrijven. Door het oplossen van een casus met de zaal werd een interactieve middag gestart.
Er werd gesproken over het zgn. “drie cirkel model’: familie/bedrijf/eigendom en het familiebedrijf waar twee systemen samen komen: het familiesysteem en het bedrijvensysteem.
Na de pauze werd ingegaan op het familiebedrijf als merknaam. Je mag als familiebedrijf trots zijn op de geschiedenis en naam van je bedrijf. Hoe zet de nieuwe generatie dit voort met alle uitdagingen die er van buiten op je af komen.
Bij de borrel en het walking dinner werd er nog lang nagepraat over alle kennis die die middag was opgedaan.Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie