a href="https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=120&a=466537&r=&u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">

Update Referentiedetails woningbouw » Bouwwereld.nl

Louise de Graaf


De meest gebruikte Referentiedetails voor woningen en woongebouwen zijn weer actueel. Dat wil zeggen dat de informatie in de details is aangepast aan de huidige bouwpraktijk en de nieuwste wet- en regelgeving. Zo kunnen de details de komende jaren weer mee. Maar de update is niet alleen inhoudelijk; ook de tekeningen hebben nu kleur, waardoor ze een stuk duidelijker worden.

“Uit analyses op de website zagen we welke ISSO-Referentiedetails onze relaties het meest gebruiken. Bovendien bleek uit een onderzoekje onder de gebruikers dat bijvoorbeeld de tekeningen voor verbetering vatbaar zijn”, vertelt Dennis van der Kooij, kennisontwikkelaar bij ISSO. “Daarnaast hebben we tijdens deze update de Referentiedetails, waar dat mogelijk is, voorzien van layers.”

Overzichtelijker

De Referentiedetails die nu geactualiseerd zijn, hebben allemaal betrekking op woningen en woongebouwen. Het gaat onder meer om Passiefhuis details en standaard ISSO-Referentiedetails met verschillende soorten gevelbekleding verschillende draagstructuren en ook balkons. De details zijn beschikbaar via ISSO Open. Het zijn niet alleen de teksten en de bouwfysische gegevens die nieuw zijn, maar ISSO heeft ook de tekeningen zoveel mogelijk in kleur gemaakt. Daardoor kan de gebruiker bijvoorbeeld het verloop tussen bouwkundige onderdelen beter zien. Zaken als isolatie of luchtdichting zijn gemakkelijker te herkennen.

Uitgerust met layers

De Referentiedetails zijn verrijkt met zogeheten layers. Door deze verrijking zijn de details voorzien van bepaalde informatie over bijvoorbeeld bouwkundige prestaties, zoals warmteweerstand, waterdichtheid of losmaakbaarheid. Losmaakbaarheid is een nieuwe layer die is geïntroduceerd in het kader van circulariteit, een steeds belangrijkere prestatie-eis. Die layer-structuur is iets dat ISSO sinds vorig jaar veel vaker en op veel meer verschillende details toepast.

Ga naar ISSO Open om de nieuwste ISSO-Referentiedetails te bekijken; https://open.isso.nl

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Met deze wekelijkse nieuwsbrief blijf je op de hoogte van het laatste nieuws uit de bouwtechniek.Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie