a href="https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=120&a=466537&r=&u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">

Vakgroep GLAS enthousiast over deelname Techniek Tastbaar

Louise de GraafOp vrijdag 29 september was Bouwend Nederland Vakgroep GLAS aanwezig in Alphen aan de Rijn bij het evenement Techniek Tastbaar. Veel jongeren hebben kennis gemaakt met de vele mogelijkheden van vlakglas tijdens diverse demonstraties, zoals glasbranden en glassnijden. Een ware attractie was het glashangen, waar leerlingen met veel enthousiasme aan glas konden hangen. Diegene die het langst kon hangen, ontving een cadeaubon.

Waarom Techniek Tastbaar?

Te weinig jonge mensen kiezen voor Techniek omdat hun beeld onvoldoende of zelfs negatief is, ondanks de diversiteit binnen deze sector. Ze kennen de organisaties niet en weten ook niet om welke werkzaamheden het zou kunnen gaan. We weten dat er wel grote behoefte is aan jonge mensen die voor een opleiding in de techniek kiezen. Daarom werd na het succes van 2022 wederom het evenement ‘Techniek Tastbaar’ georganiseerd op vrijdag 29 september.

Wat is Techniek Tastbaar?

Techniek Tastbaar is een beleef en doe-event voor leerlingen van 10 tot 16 jaar waarmee zij met zoveel mogelijk facetten van technische beroepen in aanraking laten komen. 
Want we kunnen niet zonder techniek in ons dagelijks leven. Techniek is overal en steeds worden er nieuwe en betere technieken ontwikkeld. Hiervoor zijn veel technici nodig. Werken in de techniek is uitdagend, zinvol en maatschappelijk relevant. Wie kiest voor een loopbaan in de techniek heeft grote kans om een leuke baan op eigen niveau en binnen het eigen vakgebied te vinden en kan rekenen op een mooi startsalaris en goede arbeidsvoorwaarden.

Deelname Vlakglas Recycling Nederland en Bouwend Nederland Vakgroep GLAS

Op 29 september lieten meer dan 30 technische bedrijven en instellingen bij het Groene Hart Leerpark zien wat er mogelijk is met een opleiding in de techniek.
De deelnemende bedrijven komen uit zeer uiteenlopende branches en geven hiermee een breed beeld van de moderne techniek en de mogelijkheden voor een loopbaan in de techniek, landbouwwerktuigen, autotechniek, oppervlaktebehandeling, automatisering, metaalbewerking, de bouw, de techniek in de gezondheidszorg, elektrotechniek, kunststoftechnologi.
Om de leerlingen ook kennis te laten nemen met de glasbranche, hebben Bouwend Nederland Vakgroep GLAS en VlakglasRecycling Nederland ook deelgenomen aan Techniek Tastbaar.Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie