a href="https://tc.tradetracker.net/?c=27&m=120&a=466537&r=&u=" target="_blank" rel="sponsored nofollow">

Verduurzaming materieel op agenda tijdens PIN-bijeenkomst in Noord

Louise de GraafOp 12 oktober vond alweer de vierde en daarmee laatste Platform Infra Noord (PIN) contactbijeenkomst plaats van 2023. Tijdens deze bijeenkomst nemen we de tijd om elkaar bij te praten over de actuele ontwikkelingen binnen het platform en de infrasector. Deze keer op de agenda; de voorgenomen structuurwijziging van de PIN per 1 januari 2024, actualiteiten rondom de nieuw te bouwen bouwschool in de provincie Groningen en een presentatie van Holthausen over de toepassing van waterstof binnen de GWW.

De bijeenkomst werd afgetrapt met een presentatie door Roel van den Berg, voorzitter van PIN, over de voorgenomen structuurwijziging. Per 1 januari worden alle infraleden in Noord-Nederland automatisch lid van PIN. Hierdoor kunnen zij zonder aanvullende kosten deelnemen aan de basisprogrammering van de PIN. Deze basisprogrammering bestaat uit vier netwerkbijeenkomsten per jaar. Voor de overige activiteiten van de PIN blijft een contributiesysteem gehandhaafd.

Instroom personeel steeds lastiger

Marcel Eilering nam na deze mededeling het stokje over en gaf een korte toelichting over de bestaande plannen voor de nieuw te bouwen vakschool in de provincie Groningen. Het krijgen van voldoende vakbekwaam personeel wordt steeds lastiger. Vandaar dat Marcel de aanwezige leden opriep om samen de schouders te zetten onder de nieuwbouwplannen van de SSPB, waar ook InfraVak is aangehaakt. Afsluitend werden we door Joost van de Laar van Holthausen bijgepraat over de mogelijkheden die er momenteel zijn op het gebied van waterstof.

Kom naar de nieuwjaarsbijeenkomst

Na deze interessante bijeenkomst bleef een groot deel van de PIN-leden nog even plakken voor het aanvullend diner en kwam er daarmee een einde aan deze bijeenkomst. De eerstvolgende bijeenkomst van de PIN is de nieuwjaarsbijeenkomst op 25 januari. Deze nieuwjaarsbijeenkomst wordt georganiseerd onder de nieuwe structuur van PIN en staat daarmee open voor alle noordelijke infraleden. Een uitnodiging volgt binnenkort in de mail.Website

Lees ook deze artikelen

Plaats een reactie